U trendu

Marović uz zatvor mora da plati i 50.000 evra

Predsednik Političkog saveta crnogorske Demokratske partije socijalista Svetozar Marović moraće, pored zatvora u trajanju od blizu četiri godine, da plati i novčanu kaznu od 50.000 evra, za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, na štetu opštine Budva.

Marović je u utorak pušten iz šestomesečnog pritvora, pošto se nagodio sa državnim tužilaštvom o priznanju krivice.

Kako prenose podgorički mediji, Marović bi se ponovo mogao naći u zatvoru ako do odredjenog roka novčani iznos ne uplati u humanitarne svrhe.

U tom slučaju, kako se navodi, njegova zatvorska kazna bila bi produžena za još pola godine.

Crnogorsko specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije ranije je Svetozara Marovića označilo kao „šefa kriminalne organizacije“ koja se, kako je do sada utvrdjeno, bavila nezakonitim poslovima u vezi sa izgradnjom turističkih kompleksa, saobraćajne i komunalne infrastrukture u opštini Budva, čime je  opština oštećena sa više miliona eura.

Marović je, kako navode mediji, priznao da je u kriminalnoj organizaciji čiji je on bio navodni šef, bilo više od 30 osoba, javnih funkcionera, biznismena, članova Marovićeve familije, kumova i drugih.

Nedavno je iz pritvora, takodje, na osnovu nagodbe sa tužilaštvom, pušten i brat Svetozara Marovića Dragan.

Sa tužilaštvom se ranije nagodio i sin Svetozara Marovića Miloš, a u vezi sa pomenutim  nezakonitostima u Budvi ranije je ispitivana i njegova ćerka Milena Marović Bogdanović.

U vezi sa korupcionaškim aferama u Budvi ranije su za nezakonitosti zvanično osumnjičena i dvojica bivših gradonačelnika Budve Rajko Kuljača i Lazar Radjenović.

Pravni zastupnik Svetozara Marovića, advokat Zdravko Begović rekao je u utorak, nakon  Marovićevog izlaska iz pritvora, da  će njegov klijent odmah morati da  zatraži medicinsku  pomoć u nekoj klinici, jer je, kako je naveo, njegovo zdravstveno stanje  ozbiljno narušeno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.