U trendu

Mediji: Đukanović možda Tačijev svedok u Hagu

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović možda bi uskoro mogao da ode u Hag kao svedok odbrane predsednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija protiv koga je podignuta optužnica za ratne zločine na KiM pred Specijalnim tužilaštvom i sudom za ratne zločine, navodi Međunarodnog institut za balkanske i istočne studije – Ifimes, pozivajući se na međunarodne izvore i analitičare.

Kako se navodi u analizi instituta iz Ljubljane o stanju u Crnoj Gori uoči izbora, međunarodni izvoru poseduju informaciju da će Đukanović biti Tačijev svedok.

Ti izvori podsećaju da je Đukanović trebalo da bude i svedok odbrane jednog od najviših zvaničnika iz Srbije pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Hagu, ali kako navode zapretio je porodici optuženog, a srpski zvaničnik je kasnije odustao od zahteva za Đukanovićevim svedočenjem.

U delu analize pod naslovom „Parlamentarni izbori u Crnoj Gori 2020: Kraj ere Mila Đukanovića“, Ifimes smatra da je zato opravdano da se postavi pitanje da li će Đukanović to isto učiniti i u Tačijevom slučaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar