U trendu

Mediji u regionu preneli poruke premijera Vučića

Poruke srpskog premijera Aleksandra Vučića da će se Srbija baviti privredom i ekonomijom, a ne prepucavanjima sa zvaničnicima iz regiona našle su se na udrnim stranicama svih elektronskih medija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Svi tamošnji mediji su preneli da ga najviše boli to sto je kao premijer, kako je rekao, morao da prećuti najteže uvrede na račun Srbije.

„Prećutao sam najteže uvrede. Nema teže uvrede nego kad netko kaže da smo “šaka jada“. Prećutao sam i prećutaću to i danas. Ne jer se plašim, ne jer mi to ne bi donelo poene. Ne, na tako nešto ne možete odgovoriti a da ne uvredite neke druge. Ne želim da uvredim ni hrvatsku državu ni hrvatski narod“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa više od 64 predstavnika diplomatskog kora.

Zagrebački N1 je preneo da je Vučić istakao da to nikakve veze nema sa izbornim kampanjama.

„A, ako ima, onda još i gore. Reč je o kontinuiranoj antisrpskoj politici, to traje već nekoliko godina. Samo čujete “velikosrpski agresor““, kaže premijer Srbije istakavši da toga u Srbiji nema i da u predizbornoj kampanji u Srbiji, Hrvatska nije bila tema.

Osvrnuo se na TV duel dve najuticajnije hrvatske partije, SDP i HDZ, poručivši da on o njima neće nijednu lošu reč, iako velikim delom bio tema njihovog TV sučeljavanja.

N1 je izvestio i da je remijer rekao da, iako se šef srpske diplomatije Ivica Dačić sa tim ne slaže, Srbija će i dalje sprovoditi politiku suzdržavanja.

Premijer je, navodi ta TV, pozvao zvaničnike u regionu da ostave Srbiju na miru kako bi se, kako je rekao, zajedno bavili svojim poslom.

““Radićemo sve da poboljšamo odnose s Hrvatskom, imao sam dvostruki poziv da dođem u Duborovnik, a onda sam na lijep način dobio poruku da ne dolazim. A htio sam doći. Ne bih osramotio Srbiju ni u Dubrovniku, ali su mi jasno dali do znanja da nisam dobrodošao, a to znaju i međunarodni faktori. Ovo će se nastaviti iako Srbija u tome ne učestvuje jer to nema veze s izborima nego s kontinuiranom polikom protiv Srbije““, kazao je Vucvić

Slično je izvestio i Dnevni Avaz koji napominje da je Vučić rekao da će ponovno posetiti Novi Pazar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar