Mediji u Sarajevu o dolasku Vučića

Vodeći elektronski mediji u BiH danas na naslovnim stranama donose vest o dolasku srpskog premijera Aleksandra Vučića u Sarajevo, gde će sutra učestvovati na sastanku premijera država Zapadnog Balkana.

Ističe se da Vučić dolazi dan pre početka skupa premijera država Zapadnog Balkana, na kojem će, pored srpskog, biti i premijeri Makedonije, Crne Gore, Albanije i Kosova*

Dolazak na samit je potvrdio i evropski komesar za proširenje i susedstvo Johanes Han.

Mediji podsećaju da je srpski premijer ranije izjavio da veruje da će u Sarajevu ponovo otvoriti teme koje su od zajedničkog interesa za sve, a to su autoputevi, putevi, mostovi, pruge i carinska unija.

Portal Avaza napominje da se dolazak aviona srpskog premijera u Sarajevo očekuje u 17,25, da je za prvi dan Vučićeve posete sastavljen okvirni plan, ali da nijedan termin nije „zakovan“.

Pozivajući se na svoje izvore Avaz piše da će se premijer Vučić nakon sletanja uputiti u jedan sarajevski hotel, a nakon toga će biti upriličena večera, čiji je domaćin predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

Navodi se i da je Vučić delegaciji i novinarima koji ga prate, obećao i sarajevske ćevape.

Što se tiče sutrašnjeg plana i programa, sastanak premijera zemalja Zapadnog Balkana zvanično počinje u 11 sati.

U 14 sati planirana je preš-konferencija na kojoj će se obratiti Zvizdić, komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johannes Han, te ministar spoljnih poslova Italije Angelino Alfano, kao domaćin narednog sastanka Berlinskog procesa, koji je planiran za juli ove godine u Trstu.

Pitanje bezbednosti srpskog premijera vise nije udarna tema, nakon što su juče i Zvizdić i ministar unutrašnjih poslova BiH poručili da Vučića dočekuju kao prijatelja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.