U trendu

Mediji: Zaev odlaže ostavku?

SKOPLJE – Premijer Severne Makedonije i lider SDSM-a Zoran Zaev odložiće ostavku do stabilizacije zemlje, a jedan od argumenata za odlaganje je mogućnost da Severna Makedonija u decembru počne pregovore sa EU, rekli su izvori iz njegove stranke, piše Plus info.

Odluku da Zaev odloži ostavku jednoglasno su sinoć doneli Izvršni i Centralni odbor SDSM, koji su ovlastili Zaeva da pregovara o povećanju skupštinske većine.

Telma navodi da će u vezi sa ostavkom Zaev sačekati subotu, nakon glasanja o poverenju Vladi, ali da je bio decidan u nameri da je deponuje.

Zaev je ostavku na funkciju premijera i na mesto lidera SDSM najavio nakon loših rezultata vladajuće koalicije na lokalnim izborima 31. oktobra.

Nakon te najave, vladajuća koalicija je ocenila da se suštinski ništa neće menjati, te da će dve stranke imenovati novog mandatara i ministre.

Nakon objavljivanja rezultata, opozicioni VMRO-DPMNE je, međutim, najavio formiranje nove parlamentarne većine, ili raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar