Medojević vraćen u ZIKS, sutra protest ispred Skupštine

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević vraćen je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), nakon što je danas u Kliničkom centru Crne Gore (KC CG) dobio terapiju.

Njegova supruga Marina Medojević na svom Fejsbuk profilu napisala je da su lekari rekli da njen suprug više ne sme biti bez hrane.

Medojević je primio tri infuzije i urađene su mu razne analize i pregledi, posle čega je dobio terapiju i uput za zatvorski stacionar gde se medicinsko osoblje brine o bolesnim zatvorenicima, prenela je RTCG.

Medojević je ranije danas prebačen u Urgentni centar KC CG jer mu se zbog štrajka glađu pogoršalo zdravstveno stanje.

Lideri DF Andrija Mandić i Milan Kneževic pozvali su građane na protest sutra u 18 sati ispred zgrade Skupštine.

„Očekujemo sve koji se predstavljaju kao opozicija da nam se priključe. Na ovako velikim stvarima prevazilaze se mnogo krupniji problemi od različitih stavova“, naglasio je Mandić.

On je pozvao i predstavnike NVO sektora da im se priključe u protestu.

Kneževic je kazao da „svi kojima je stalo do Ustava, zakona i slobode mišljenja, a ne do Kneževića i Medojevića“ treba da sutra uveče dođu na protest.

Medojević je uhapšen prethodne sedmice. U zatvoru je pošto je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoiše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju „Carine“.

Medojević je prethodne sedmice kažnjen sa još dva meseca zatvora, jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih ranijih tvrdnji da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.