U trendu

Medved reagovao na Brnabić

ZAGREB 9. septembra (Tanjug) – Hrvatski ministar branitelja Tomo Medved reagovao je na izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić u Luksemburgu, da se u Hrvatskoj događa zastrašujuća revizija istorije, tvrdnjom da je Srbija ta koja to čini.

Brnabić je govorila o istoriji koja se tiče Drugog svetskog rata i ustaštvu u NDH, a Medved ignoriše taj deo istorije i uzvraća „kontraoptužbom“ koja se tiče ratova 90-tih na tlu bivše SFRJ.

„Hrvatska naglašava istinu, istoriju zasnovanu na činjenicama, Hrvatska je branila domovinu i obranila ju je, od velikosrpske agresije. Danas smo članica Eropske unije i NATO saveza, moderna zemlja, orjentirani smo ka privrednom razvoju i boljoj budućnosti, a Srbija ima unutrašnjih problema i neka se njima bavi“, rekao je Medved za N1.

Brnabić je ranije danas za N1 tv u Luksemburgu rekla da „revizija istorije koja se događa u Hrvatskoj je zaštrašujuća i ne samo za Srbiju i regiju, već za celu Evropu. I to je problem koji nadilazi Srbiju, to je problem EU“.

Brnabić je to rekla nakon što je delegaciji Vojske Srbije, koju čine starešine s Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, u subotu ujutro je zabranjen ulazak u Hrvatsku na obeležavanje Dana Jasenovačkih novomučenika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.