U trendu

Mektić: Ne postoji razlog za prisluškivanje Dodika i Vučića

SARAJEVO – Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je danas da ga je šef tajne službe BiH Osmah Mehmedagić uverio da ne postoji razlog zbog kojeg bi OSA prisluškivala predsednika RS i Srbije, Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, te da je reč o spinu.

Mektić je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da, kako je naveo, tvrdnje o prisluškivanju ne odgovaraju istini, ali je napomenuo da problem predstavlja Parlament BiH koji više od godinu dana nije imenovao nadležnu komisiju za nadzor nad radom OSA-e.

“ Nelogično je da parlamentarci upozoravaju na to, a do njih je da se dogovore i imenuju tu komisiju. Ako treba sedam dana neka sede i dogovore se, jer je to od izuzetne važnosti“, naveo je Mektić, prenela je Fena.

Dodik je ranije rekao da OSA-u treba ukinuti, te da će to pitanje staviti na dnevni red Predsedništva BiH kao budući član te institucije, a ukoliko se to pitanje ne reši, upozorio je, RS će „izaći iz sporazuma o osnivanju te agencije i formirati posebnu agenciju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.