U trendu

Micotakis: Potrebna je snažna GR, kao deo snažne EU

ATINA – Lider najveće grčke opozicione partije Nove demokratije Kirijakos Micotakis predstavio je stranačke kandidate za izbore u Evropskom parlamentu, ocenivši „da zaslužujemo bolje kako u Grckoj, tako i u Evropi“, prenosi Plusinfo.

„Za tačno 42 dana, sa 42 odličnih kandidata, 26. maja Nova demokratija će postići prvu veliku pobedu“, rekao je Micotakis, predstavljajući sinoć kandidate.

Pod sloganom „Zaslužujemo bolje kako u Grčkoj, tako i u Evropi“ Micotakis je predstavio svoje kandidate od kojih čak 20 njih prvi put ulaze u politiku.

„Nakon četiri godine izgubljenih prilika, nakon četiri godine pesimizma, nakon četiri godine u kojima sve više i više mladih gledaju svoju budućnost dalje od Grčke, konačno je došlo vreme da kreiramo novi početak“, istakao je Micotakis.

Lider Nove demokratije je istakao da će narednih pet godina biti ključno za Evropsku uniju, a da oni žele snažnu Grčku, kao deo snažne EU.

„Treba da podsetimo naše evropske prijatelje da populizam nije samo privilegija ekstremne desnice. Naša zemlja je prva koja je doživela negativne posledice populizma aktuelne vlade“, kazao je Micotakis.

Micotakis je objasnio kako će u narednih pet godina Evropa biti pozvana da usvoji ključne odluke o razvoju, o bezbednosti i očuvanju granica.

„U svim ovim izazovima Nova demokratija mora da bude prisutna u snažnoj evropskoj grupaciji. Sa što kvalitetnijom evropskom grupacijom“, zaključio je Micotakis.

U Grčkoj, zajedno sa izborima za Evropski parlament će biti održani i lokalni izbori, dok će parlamentarni izbori biti održani najkasnije do oktobra ove godine, kada ističe četvorogodišnji mandat aktuelne vlade na čelu sa Aleksisom Ciprasom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.