U trendu

Migrant uboden nožem u tuči u Bihaću

BIHAĆ – U centru Bihaća, neposredno kod zgrade đečijeg vrtića, danas je u tuči u kojoj je učestvovalo više migranata, jedan od njih uboden nožem.

Na mesto događaja vrlo brzo su stigli pripadnici policije i hitna pomoć, pa je povrijeđenom migrantu ukazana pomoć, nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, prenose Nezavisne.

Prema nezvaničnim informacijama, migrant je uboden nožem u stomak i hospitalizovan je.

Očevici navode da je u incidentu učestvovalo desetak migranata, koji su su bili naoružani letvama i metalnim šipkama.

Na sreću, u trenutku kada je izbio incident, u krugu đečijeg vrtića nije bilo mališana koji u to vreme obično provode vrijeme u igri na otvorenom.

Prema rečima portparola MUP-a Unsko-sanskog kantona, Ale Šiljdedića, još se utvrđuju okolnosti događaja i u toku je potraga za učesnicima incidenta.

Šiljdedić je istakao dasu ovakvi događaji na području Bihaća, ali i Velike Kladuše, sredina u kojima borave migranti, postale svakodnevnica i ukazao da je broj migranata značajno veći od smještajnih kapaciteta.

“Mnogi od njih spavaju na otvorenom ili u neuslovnim smeštajima, nemaju pristup hrani i zato se može očekivati da dolazi do ovakvih stvari”, rekao je Šiljdedić.

Ministar unutrašnjih poslova USK, Nermin Kljajić, izjavio je da Vlada USK u ovome trenutku ozbiljno razmatra uvođenje vanrednog stanja na području kantona.

On kaže da prema sadašnjim procenama, u Bihaću i Velikoj Kladuši boravi više od 6 hiljada migranata.

„Mi definitivno ne možemoda primimo više od 3.200 migranata i pratićemo situaciju u narednom periodu. Ne bežimo od mogućnosti proglašenja i vanrednog stanja i da zaustavljanja priliva migranata na područje USK ako nas institucije koje su nadležne za rešavanje pitanja migracija ne shvate ozbiljno. Mi sa ovom situacijom ne možemo da se nosimo”, naveo je Kljajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.