U trendu

Milanović:Jedina Plenkovićeva istina

ZAGREB – Dok se gotovo svakodnevno u Hrvatskoj javno širi mržnja prema Srbima, predsednik i premijer, Zoran Mlanović i Andrej Plenković, poslednji incident u Borovu Selu koriste za prepucavanje oko toga čije su vojska i policija.

Nakon što je Plenković juče rekao da policija, koja je inače u vozilima pratila grupu koja je ulicama Borovog Sela uzvikivala „Ubij Srbina“, nije nije njegova ni Milorada Pupovca, kao što nije ni Milanovićeva, oglasio hrvatski predsednik.

“Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je NAŠA, to je Hrvatska vojska. Tu je da čuva celovitost i suverenitet naše države i kao vrhovni komandat učiniću sve da ostane hrvatska, ponosna i profesionalna, iznad svake politike. I tu staje sva istina iz Plenkovicevih usta“, naveo je Milanović na svom fejsbuk profilu.

Istakao je da Hrvatska vojska ne patrolira ulicama, već da je za bezbednost, red i mir građana zadužena hrvatska policija kojom upravljaju Plenković i njegov ministar.

„A za njih je sramotni dogadaj u Borovu Selu je prepodne bio kršenje javnog reda i mira, a popodne postao javno podsticanje na nasilje i mržnju“, naveo je, između ostalog Milanović.

Zaključio je da, dakle, sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu Selu vodi do vlade kojom rukovode Plenković i Pupovac.

Osuđujući incident u Borovu Selu, Plenković je, naime, juče rekao da j to „nedopustivo i neprimereno“.

„Policija nije Plenkovićeva ili Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva“, rekao je Plenković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar