Milošević: Nastavljamo borbu za sva prava srpske zajednice

ZAGREB – Novi predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) u Hrvatskoj, Boris Milošević, izjavio je da će nastaviti da se bori za ostvarenje svih prava srpske zajednice u Hrvatskoj, ali i za to da hrvatsko društvo bude društvo bez diskriminacije.

„Sigurno se nastavljamo boriti za ostvarenje svih prava srpske zajednice u Hrvatskoj, za svakog pojedinca u našoj zajednici, ali i za celo društvo u kojem živimo, da bude bolje, da bude društvo bez diskriminacije, da bude društvo jednakih“, najavio je Milošević u izjavi za Tanjug, prvoj nakon što je, u subotu, izabran za novog predsednika Srpskog nacionalnog veća.

„Naša uloga u hrvatskom društvu je da gradi i spaja, a to može samo ako sačuvamo vlastito dostojanstvo i ostvarimo iskren dijalog, ‘bez fige u džepu’, s većinskim narodom“, istakao je Milošević.

Želja mu je, ističe, da svoj mandat iskoristi da unapredi rad te institucije, što, kako ističe, neće biti lako.

„I to, uz očuvanje i nastavak onih programa i aktivnosti koji su pokazali dobre rezultate, uz moguća programska osveženja, reorganizaciju organizacije kako bi bolje iskoristili postojeće ljudske kapacitete i privukli mlade na angažman“, rekao je Milošević.

Posebno važnim smatra jačanje saradnje s ljudima na terenu, ali i bolju saradnju sa bratskim, srpskim i drugim manjinskim organizacijama, kao i organizacijama koje nisu nužno manjinske, ali su bliske SNV u gledištima.

Milošević je kazao da preuzimanje vođenja Srpskog narodnog veća, kao vodeće i krovne organizacije Srba u Hrvatskoj, za njega predstavlja veliku čast i ogromnu odgovornost.

„Pogotovo što nastavljam rad Milorada Pupovca, koji je tu instituciju vodio pune 22 godine, od samog njenog osnivanja. On više nije predsednik, ali nastavlja biti važan deo tima kao predsednik Saveta SNV-a, gđe će pomagati svojim znanjem i iskustvom“, rekao je on.

U naredne četri godine, kako navodi, ima vremena da ostvari neke svoje ideje i vizije razvoja u saradnji sa ostalim novoizabranim članovima rukovodstva, njegovim zamenicama Draganom Jeckov i Anetom Vladimirov.

(Tanjug)

Napišite komentar