Milošević o Srbima u HR: Je li i moje dete – dete agresora?

ZAGREB – Potpredsednik hrvatske Vlade za društvena pitanja i manjinska prava, Boris Milošević, izjavio je danas, govoreći o Srbima u Hrvatskoj, da je sociološko istraživanje pokazalo da mladi Srbi, posebno učenici, osećaju stigmu i krivicu zbog toga što su srpske nacionalnosti.

Milošević je gostujući na televiziji N1 Zagreb pomenuo i film „Srbenka“ koji govori o tome, a koji je gledao u Pravoslavnoj gimnaziji u Zagrebu, gde su nakon projekcije filma učenici te gimnazije govorili o sličnim iskustvima.

Milošević se dotakao i jednog teksta u dnevnom listu, objavljenog nakon što je najavljen njegov odlazak u Knin na godišnjicu akcije Oluja.

Ne precizirajući o kom se tekstu radi, rekao je da je sam tekst bio afirmativan i pohvalan, ali da ga je ipak jedna rečenica u tom članku toliko pogodila.

„Taj članak je sadržavao za mene jednu groznu rečenicu koja je glasila da treba da gradimo zdravo društvo u Republici Hrvatskoj, gde deca agresora, agresorskog naroda neće nositi krivicu svojih roditelja. Ta je rečenica meni grozna. Je li i moje dete, dete agresora?“, upitao je Milošević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.