U trendu

Milošević:Situacija u Nikšiću redovna

PODGORICA – Lokalni izbori u Nikšiću, drugom po veličini gradu u Crnoj Gori, biće održani 14. marta, a državni sekretar u MUP- u Rade Milošević kaže da je situacija u tom gradu redovna, iako, kako je rekao, neki politički subjekti imaju za cilj da predstave da je stanje alarmantno.

Govoreći o Operativnom timu za kontrolu izbornog procesa u Nikšiću na čijem je čelu, Milošević je rekao da im je namera da omoguće da se izbori završe u demokratskom duhu i bez pritisaka.

„Mi nemamo podatak da je bilo prekršaja koji bi trebalo da budu procesuirani. U javnosti je veći utisak da u Nikšiću situacija nije pod kontrolom. Situacija je redovna, a kampanja se odvija kako se odvija. Veliki je naboj političkih partija“, rekao je Milošević u Jutarnjem programu TVCG.

Smatra kako neki politički subjekti imaju za cilj da predstave da je situacija u Nikšiću alarmantna.

On je rekao da će Operativni tim biti smešten u Centru bezbjdnosti Nikšić, de će boravi sve do izbora.

Članovi tog tima nisu Nikšićani, već iz drugih gradova da bi izborni proces bio normalan, a ne da ga, kako je rekao, doživljavamo kao da će se ne znam što desiti.

Najveći je, kaže, pritisak od određenih političkih subjekata. Poručuje da će odoleti pritisicima i da neće dozvoliti da nijedna politička struktura utiče na izborni proces.

„Niti ćemo gledati da reagujemo u odnosu na to da li je neka strana procrnogorska, prosrpska, već samo u skladu sa zakonom. Ako dođe do kršenja, svi će biti procesuirani u skladu sa zakonom“, rekao je Milošević.

Izborni proces u Nikšiću, kako je rekao, netipičan je u smislu medijskog pritiska, jer i mediji iz regiona, kako tvrdi, pokušavaju da izvrše određeni pritisak da se izbori označe kao presudni za Crnu Goru.

„Nisu presudni, Crne Gore će biti i posle izbora u Nikšiću. Mi moramo da sprečimo takve uticaje, ali ne možemo kontrolisati šta će mediji da rade“, rekao je Milošević, preneo je ortal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.