U trendu

Ministar: Ako se izgubi jedan život, znam šta mi moral nalaže

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović apelovao je na sve učesnike okupljanja na Cetinju povodom ustoličenja mitropolita Crnogorsko primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) da vole Crnu Goru i da čuvaju jedni druge i dodao da zna što mu je činiti ako se „izgubi jedan život“.

On je kazao da će MUP čuvati ustavna prava i slobode građana.

„Ništa nije vrijedno ljudskih života, pogotovo ne zbog političkih razlika. Sve ćemo uraditi da skupovi prođu mirno, verujte nam na reč“, poručio je Sekulović.

Dodao je i da „ukoliko se desi da se izgubi jedan život“, da zna „što mi moral nalaže“.

Sekulović je danas, kako su objavili poslanici opozicije, tražio na Veću za bezbednost da se zabrane skupovi na Cetinju – ustoličenje i protest gradjana koji se tome protive, ali je preglasan.

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je danas da su svjedoci „da pojedine političko-kriminalne strukture, koje strahuju od skorih reformi u pravosuđu, koje zebu da će ruka pravde konačno da zagospodari Crnom Gorom, sada ne biraju sredstva da unesu nemir i tenzije među braćom, našim prijateljima, komšijama i kumovima, samo zarad očuvanja pozicija i materijalne koristi“.

Kao premijer Crne Gore dužan je, kako je naveo, da upozorim sve časne i poštene crnogorske građane da ne nasedaju na manipulacije onih koji su zarad lične koristi i privilegija spremni da i rođenu braću gurnu u sukob.

„Sa ovog mesta pozivam sve relevantne društveno-političke, ali i medijske aktere, da pre svega pokažu odgovornost prema našoj zajedničkoj kući Crnoj Gori i našim građanima, i učine sve kako bi se bespotrebno narasle tenzije smirile“, naveo je on.

„Država će svima garantovati ličnu bezbednost i sigurnost“, naveo je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.