U trendu

Ministar bezbednosti BiH: Nikome nećemo dozvoliti da ugrozi Vučićevu bezbednost

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da se premijer Srbije Aleksandar Vučić može osećati sigurno u Sarajevu, jer su preuzete sve mere da ne bude ugrožena Vučićeva bezbednost.

Mektić je naveo da je juče održan sastanak sa direktorima Obaveštajno-bezbednosne službe BiH i policijskih agencija na kojem je formiran operativno-policijski štab koji će neprekidno funkcionisati do kraja Samita u Sarajevu.

„Analizirali smo bezbednosnu situaciju u BiH, posebno u Sarajevu, u kontekstu održavanja i dolaska premijera Vučića“, izjavio je on.

Ministar bezbednosti je rekao da je na sastanku dogovoreno preduzimanje svih potrebnih operativnog-taktičkih mera koje će imati cilj u potpuno osiguranje skupa.

„Snajperski ćemo celokupno pokriti teritoriju održavanja Samita. Nećemo dozvoliti nikome i ni na koji način, formalnim i neformalnim grupama, da ugroze sigurnost Samita i premijera Vučića“, rekao je Mektić.

U Sarajevu se sutra održava Samit premijera zapadnog Balkana, kojem će prisustvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Pojedini sarajevski mediji javili su da Vučić u Sarajevo stiže već danas.

Na ulicama Sarajeva pojačano je prisustvo policije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.