U trendu

Ministar Leposavić čestitao Joanikiju i Metodiju

PODGORICA – Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimir Leposavić čestitao je Joanikiju izbor za mitropolita i Metodiju na izboru za episkopa budimljansko-nikšićkom u uverenju da prava SPC i ravnopravnost svih verskih zajednica više nikađa neće biti ugrožena.

„U vremenu iskušenja i krupnih izazova za osnovne ljudske vrednosti, neka vaša sveta služba na čelu ovih drevnih eparhija Srpske pravoslavne crkve i upravljanje verskim poslovima, bude, kao i do sada, na radost vernika i na korist svih građana Crne Gore“, poručio je Leposavić.

Uveren je, kaže, da prava Srpske pravoslavne Crkve i ravnopravnost svih verskih zajednica u Crnoj Gori više nikada neće biti ugrožena.

„Siguran sam i da će Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, vođena, pored ostalih, snagom ličnosti kakve su vaše, biti još snažniji stožer građenja toliko dugo čekanih odnosa tolerancije, mira i međusobnog uvažavanja i svih onih vrednosti koje neguje Crkva, a koje su svakom građaninu Crne Gore, bez obzira na versku ili drugu pripadnost, preko potrebne“, naveo je Leposavić, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar