U trendu

Ministarka predložila nove čelnike IJZ i KC CG

PODGORICA – Promenom vlasti u Crnoj Gori nakon 30 godina vladavine DPS Mila Đukanovića nastavljaju se smene i po dubini, pa će tako na predlog izabrane ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović čelnu funkciju u Institutu za javno zdravlje preuzeti epidemiolog Igor Galić.

Na predlog ministarke Bojović nova direktorica KC CG biti biće dr Ljiljana Radulović.

Borovinić Bojović je rekla da je taj resor morao da u vanrednoj situaciji, početkom sedmice, donese nove mere jer se Nacionalno koordinaciono telo samoinicijativno i protivzakonito raspustilo.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, ona je rekla da je u odnosu na ukupan broj testiranih broj zaraženih konstantan.

Nove mere nove vlade, kako dodaje, nisu ničija slobodna volja, već je na njima radio tim epidemiologa i stručnjaka.

Istakla je da je Nacionalno koordinaciono telo, koje je u bivšoj vladi bilo zaduženo da rukovodi koronan krizom, nezakonito odlučilo da vise ne postoji po izboru nove vlade, što je, kako je kazala, učinjeno na način kako je to telo i nastalo – nezakonito.

Borovinić Bojović je za TV Vijesti kazala da NKT nije smeo da donese odluku u samoraspuštanju u trenutnoj epidemioloskoj situaciji.

Najuticajnija opoziciona DPS Mila Đukanovića kritikovala je ranije Miistarstvo zdravlja zbog donošenje novog seta antiepidemijskih mera bez konsultovanja sa Institutom za javno zdravlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.