MKD: Vlada kupuje nove gume za „mercedes“ Gruevskog

SKOPLJE – Makedonska vlada objavila je tender za nabavku automoblskih guma za službena vozila, među kojima je i sporni blindirani „mercedes“ zbog čije nabavke je ranije na dvogodišnu zatvorsku kaznu osuđen bivši premjer Nikola Gruevski.

Vrednost raspisanog tendera je 77.000 evra.

Prema dokumentaciji objavljenoj na službenim stranicama vlade, tender je raspisan za više standarnih i blindiranih automobila.

Aktuelna vlada je u više navrata tvrdila da će sporni „mercedes prodati“ i sredstva uložiti u kupovinu ambulantnih vozila, ali je na kraju od toga odustala navodno zbog toga što je pomenuti autombil bio predmet sudskog postupka, koji se vodio protiv Gruevskog.

Nakon izricanja pravosnažne presude, Gruevski je tvrdio da je reč o političkom pritisku, a kasnije se iz straha za život sklonio u Mađarsku, gde je dobio aizl.

Postupak protiv Gruevskog se vodio pod kodnim nazivom „Tenk“ u kojem iz istih razloga osuđena na četiri godina zatvora bivša ministarka policije Gordana Jankulovska, koja još nije započela izdržavanje kazne.

Protiv Gruevskog ostuak je pokrenulo Specijalno tužilaštvo zbog trošenja državnih para u iznosu od oko 620. 000 evra za kupovinu spornog blindiranog automobila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.