najveća internet zajednica u Srbiji već 19 godina

Mur: Niko u Srbiji ne traži otcepljenje RS

Niko u Srbiji ne traži otcepeljenje Republike Srpske jer bi to bilo opasno za stabilnost u celom region, rekao je šef Misije OEBS u Sarajevu Džonatan Mur.

Mur je gostujući na regionalnoj N1 TV poručio da je samo suverena Bosna i Hercegovina, koju čine dva entiteta i Distrikt Brčko, prihvatljiva za međunarodnu zajednicu.

„Dodik zna da ne može doći do raspada BiH. Jedina sudbina BiH je ona u kojoj je suverena sa dva entiteta“, rekao je Mur komentarišući poruke predsednika Republike Srpske na obeležavanju Dana Republike u ponedeljak u Banjaluci.

Daleko bitnije je, kaže, baviti se životnim pitanjima.

„Moramo koncentrisati snage i baviti se pozitivnim pitanjima, kako poboljšati život. A ne samo razmišljati o 9. januaru, nego i o desetom, jedanaestom…“.

Mur se saglasio da su građani širom BiH frustrirani i nezadovoljni trenutnom situacijom u toj državi.

„Stoga je naša poruka političarima da rade svoj posao kako bi bilo daleko više pozitivnih pomaka. Evo, danas sam u Hrvatskoj koja je ostvarila svoje ambicije i postala članica Evropske unije“, rekao je on.

Upitan da li je u Zagrebu razgovarao o sve češćim porukama Hrvata za stvaranjem trećeg entiteta, Mur je rekao da je Hrvatskoj i njenoj predsednici jasan stav međunarodne zajednice.

„Neće biti trećeg entiteta. To je već godinama čvrsta pozicija međunarodne zajednice. Jasno mi je da Grabar Kitarović razume te stavove“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike