Risto Jovanović zahvalio državi i narodu Crne Gore

PODGORICA – Podgoričanin Risto Jovanović, kome je zatvorska kazna zamenjena novčanom, pušsten je u sedu iz pritvora u Prštini, pozvao je narod Crne Gore da bude složan i zahvalio svim građanima, kao i državi na svemu što je učinila za njega, navodi se u izjavi koju je medijima prosledilo Ministarstva spoljnih poslova.

Navod se da je Jovanović rekao da narod Crne Gore treba da bude složan i da iza svakog građanina stane kao što je iza njega.

Poručio je, dodaje se, da svaki čovek treba da bude važan.

“Svačije dete da bude važna uloga, svačija sestra i brat. Nebitno da li se on zove Jusuf, Risto, Marko, Janko. Da svi budemo za jednoga. Želim da mi oprostite na svemu i da znate da volim pre svega svoju porodicu, svoj narod Crne Gore, da sam ponosan na Crnu Goru. Hvala sveštenstvu, hvala MCP, hvala državi Crnoj Gori, hvala narodu Crne Gore što ste mi dali ljubav podršku i mir”, kazao je Jovanović, saopštilo je iz MVP, preneo je podgorički portal CdM.

On je u Prištini osuđen na šest meseci zatvora zbog „izazivanja razdora i netrpeljivosti“ tokom obeležavaja Vidovdana na Gazimestanu.

Zatvorska kazna mu je zamenjena novčanom u iznosu od 6.700 evra, a u saopštenju Ministarstva se ne navodi ko je platio taj iznos.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je za Tanjug da će kaznu platiti taj politički savez.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.