U trendu

Na Igmanu pronađena masovna grobnica ubijenih 1992. godine

Masovna grobnica u kojoj su nađeni posmrtni ostaci, po svemu sudeći, bošnjačkih žrtava sa područja Donjih Hadžića koje su nestale 1992. godine otkrivena je na planini Igman, iznad Sarajeva.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je masovna grobnica otkrivena na lokaciji Lokvice, u blizini Golog brda na Igmanu, posle dugotrajnih i višestrukih provera i stručno-tehničkih radnji preduzetih na osnovu naredbe Suda BiH.

Na tom lokalitetu su pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), MUP-a Kantona Sarajevo, Instituta za nestale osobe (INO BiH), ICMP-a u BiH, predstavnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), kao i lekar sudske medicine.

Tokom procesa ekshumacije asistenciju pruža i Centar za uklanjanje mina BiH jer se lokalitet nalazi u blizini miniranog područja, navodi se u saopštenju.

Grobnica je nadjena tokom intenzivne potrage i saslušavanja većeg broja svedoka, posle čega je usledilo pretraživanje dva kvadratna kilometra detektorima za metal. Posmrtni ostaci su na oko metar dubine.

Posmrtni ostaci će biti predati na dalju sudsko-medicinku obradu, analizu i utvrdjivanje identiteta putem DNK uzorka.

(Beta)

5 komentara
 1. Marko

  Nema loseg naroda ,ima losih pojedinaca koje trba mnogo ostrije kaznjavati nego sto se to sada radi.Prosto je neshvatljivo da pojedinac odgovoran za smrt desetine ljudi dobije desetak godina i kad odsluzi dve trcine izadje.Dozivotna robija za svakog ubicu jedino je odgovarajuca ako vec nema smrtne kazne.

 2. Anonimni

  kako odmah znate da su zrtve bosnjacke valjda ce se znati poslije dnk analiza

 3. Jovan

  Gotovina je iz države koja je počinila genocid u WW 2 a reanimirana kao rezultat udruženog zlocinackog poduhvata Tuđman, Šušak Gojko i ona debela svinja Janko Bobetko Boljkovac i Manolic.Tako kaže Haški sud, moliću fino

 4. Anonimni

  Za vašu informaciju: bar deset puta je više masovnih grobnica u kojima su Srbi !

 5. Anonimni

  Zar je moguce,da smo tako los narod mi srbi.Stid me je,kada god se pronadju te masovne grobnice…uzas !

Napišite komentar