U trendu

Na plažama u Igalu mnogo smeća

IGALO – Plaža u Igalu „zatrpana“ je smećem, a na potezu je Komunalna policija, koja je ranije najavila da će sve javne plaže i obala biti očišćeni pre novogodišnjih praznika, prenela je RTCG.

Direktor Komunalnog preduzeća “Čistoća” – Herceg Novi, Vladimir Arsić rekao je da su plaže koje održava komunalno preduzeće očišćene, ali nisu plaže koje su date pod zakup.

On kaže da ga čudi da već nisu kažnjeni neodgovorni zakupci i istakao da je „ružno dočekati praznike sa ovakvim plažama“.

„Svi zakupci/korisnici morskog dobra dužni su da kupališta održavaju čistim i urednim u skladu sa Ugovorom o korišćenju morskog dobra, a po istom su dužni da komunalni red na kupalištima održavaju tokom cele godine, naročito u periodu zimskih meseci. Na osnovu prijava kontrolora Morskog dobra, ovo preduzeće uputiće opomene zakupcima da očiste plaže“, naveli su ranije iz JP Morskog dobra.

Na potezu je Komunalna policija, koja je, takođe, ranije najavila da će sve javne plaže i obala biti očišćeni pre novogodišnjih praznika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.