najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Na sudjenju Naseru Oriću svedočio sudski veštak

U nastavku sudjenja ratnom komandantu Srebrenice Naseru Oriću pred Sudom BiH, sudski medicinski veštak Rifat Kešetović rekao je danas da je Slobodan Ilić ubijen u selu Zalazje 1992. godine, imao je višestruke prelome lobanje, serijski prelom rebara, kao i prelom desne butne kosti.

Kešetović je naveo da je to utvrdio tokom sudsko-medicinske obrade posmrtnih ostataka Slobodana Ilića.

On je rekao da je u izveštaju, uradjenom posle obrade Ilićevih posmrtnih ostataka, naveo da je uzrok njegove smrti verovatno trauma glave, dodavši da je zbog nedostatka tkiva bilo teško odrediti kada su nastale pojedine povrede.

„Radi se o skeletizovanim ostacima, a pošto nije nadjeno kompletno telo, moguće je da je do povredjivanja došlo i prilikom transporta. Prelomi na glavi nisu ukazivali na neposredan mehanizam povredjivanja, ali su mogli biti uzrok smrti“, izjavio je Kešetović.

On je dodao da su kod Ilića konstatovani i serijski prelomi rebara, navodeći da je to jedan od najčešćih preloma koji nastaju nakon smrti, dodavši da je zbog toga teško zaključiti da li su ovi prelomi nastali pre ili posle smrti.

Kešetović je naveo da je od 28. juna do 3. septembra 2010. godine na tri lokacije u Zalazju uradjena ekshumacija posmrtnih ostataka osoba srpske nacionalnosti i da je tada pronadjeno 60 raznih posmrtnih ostataka.

„Na trećoj lokaciji, koja se nalazila na jednoj padini, tokom sanacije smetlišta u blizini Zalazja, pronadjena je grobnica 10 osoba, medju kojima je bila i jedna žena. Tu su pronadjene i kosti Slobodana Ilića“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, tela su bila prekrivena zemljom na dubini 30 do 40 centimetara, a preko toga je bilo smeće.

Naser Orić i Sabahudin Muhić optuženi su da su 1992. godine u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenika srpske nacionalnosti  –  Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Naredno ročište biće održano 23. avgusta.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike