U trendu

Načelnik Srebrenice: Nisam za podizanje biste Čurkinu

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić izjavio je danas u Sarajevu da nije za gradnju spomenika preminulom ruskom ambasadoru u UN-u Vitaliju Čurkinu u Srebrenici, jer bi to doprinelo podizanju medjunacionalnih tenzija u Srebrenici.

„Ta inicijativa je stigla u opštinu pre nekih mesec dana, a Skupština opštine je donela odluku da na prostoru grada nema mogućnosti za podizanje bilo kakvih spomenika“, rekao je Grujičić.

On je kazao da je o tome upoznao predsednika Udruženja „Istočna alternative“ Vojina Pavlovića, , koji se zalagao za postavljanje biste Čurkinu, koji je 2015. godine u UN-u oborio Rezoluciju o Srebrenici.

„Ja sam Pavlovića upoznao o svom stavu da nisam za gradnju bilo kakvog spomenika u Srebrenici. To bi samo doprinelo podizanju tenzija i novim razilaženjima medju narodima koji tako žive, a to nam nije potrebno“, rekao je Grujičić novinarima.

Prema njegovim rečima vlasti u Srebrenici se moraju baviti stabilnošću tog mesta, stvaranjem uslova za privlačenje investitora koji ne treba da budu sprečeni da ulažu zbog „inicijativa koje pokreću destabilizaciju“.

Načelnik Srebrenice u Sarajevu je danas razgovarao s ministrom za spoljnju trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirkom Šarovićem o zajedničkim naporima da se iskoriste resursi koje ta opština ima za ekonomski razvoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.