U trendu

Narednih dana identifikacija učesnika napada na Vučića

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine (BiH) Dragan Mektić preneo je ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću da će narednih dana biti identifikovane sve osobe koje su učestvovale u napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima 11. jula, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije.

Stefanović je u razgovoru sa Mektićem u Crnoj Gori istakao da je neophodno da policija privede sve osobe koje su pokušale da ubiju srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima, kao i moguće organizatore i inspiratore napada.

Mektić je rekao da policija BiH radi na utvrđivanju svih okolnosti tog slučaja i da je jedan deo istrage već završen.

Ministri Stefanović i Mektić razgovarali su u Tivtu i o unapređenju saradnje policija Srbije i BiH u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, jer je to, kako su naglasili, veoma važno za obe države.

Na sastanku su se saglasili da je razmena informacija između dveju policija na visokom nivou, posebno kada je reč o borbi protiv trgovine drogom, trgovine ljudima, ali i drugim vidovima kriminala, a konstantovano je da je moguće i unapređenje saradnje.

Stefanović i Mektić razgovarali su i o važnosti zajedničke borbe protiv terorizma, posebno nakon napada u Zvorniku i Kumanovu i istaknuta neophodnost bliže saradnje država u regionu, kako bi se zajednički suprotstavili terorizmu kao ozbiljnoj pretnji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.