U trendu

Nastavljena saslušanja u „aferi Abu Dabi fond“

PODGORICA – Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović saopštio je na Tviteru da su danas u Podgorici privedeni Dragan Brković, vlasnik Vektre i još četiri osobe.

Deo podgoričkih medija za Brkovića kaže da je kum aktuelnog šefa države Mila Đukanovića.

„Biće zanimljivo. Nulta tolerancija na korupciju“, napisao je Abazović i najavio da će uskoro biti i dopunjene krivične prijave dokumentima do kojih se došlo.

Abazović je objavom praktično saaopštio da je nastavljena akcija privođenja u okviru „afere Abu Dabi fond“.

Prema saznanjima podgoričkih Vijesti, Brković je negirao optužbe o nezakonitom trošenju novca koji je njegova firma dobila od tog fonda.

Vijesti pišu da je na saslušanu i Ljubo Perišić, vlasnik firme „Eko Per“ iz Šavnika koja flašira vodu Diva, a koji se sumnjiči za isto delo kao i Brković.

Perišićeva kompanija je u novembru 2016. godine od Ministarstva poljoprivrede iz Abu Dabi fonda dobila kredit od 2,5 miliona dolara za proširenje fabrike i kupovinu susednih nekretnina.

Pozivajući se na informacije iz Tužilaštva list piše da će izjave biti uzete i od Krsta Kneževića, Džemala Škrijelja i Vladimira Kujundžića.

U prvom delu istrage u „aferi Abu Dabi fond“ grube procene Specijalnog državnog tužilaštva su da je država u ovom projektu direktno oštećena za više od devet miliona evra, koliko su vredne aktivirane garancije firmi, koje su tokom 2015. i 2016. godine, bez valjanih zaloga, uzele novac za podsticaj severa države.

Juče su saslušani bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović i doskorašnji direktor Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević

Obojica su funkcioneri Đukanovićevog DPS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.