U trendu

Neum profitira od obaveznog karantina u Hrvatskoj

NEUM – Za razliku od dalmatinskog primorja, na kojem nema turista, na početku turističke sezone u jedinom priobalnom gradu u BiH, Neumu, traži se krevet više, što je rezultat odluke Hrvatske da svi državljani BiH koji ulaze u tu zemlju moraju da prođu dvonedeljni karantin.

Kako piše SeeBiz, zbog toga su se građani BiH umesto na Makarsku rivijeru silom prilika preusmerili prema Neumu, a hotelijeri ističu da su svi hotelski kapaciteti već rezervisani.

„Otkako radim u turizmu, punih dvadeset godina, nikad nije bila ovolika navala na rezervacije u hotelskom i privatnom smještaju. Ljudi zovu iz čitave Bosne i Hercegovine, žele da letuju u Neumu. Prema raspoloživim podacima hotelski smeštaj je kompletno rezervisan, a popunjava se i privatni“, tvrdi direktor hotela „Sunce“ u Neumu, Davor Krešić.

Dodaje da su se hotelijeri u prethodna dva meseca pitali da li će uopšte otvarati svoje objekte i očekivali izgubljenu sezonu.

„Ne treba da se poreterano radujemo jer već sutra sve može da se promeni. Ne treba da se radujemo tome što je Hrvatska uvela meru samoizolacije, ali to treba da iskoristimo“, kazao je Krešić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.