U trendu

Nevreme i jak grad pogodili delove Hrvatske

ZAGREB – Nevreme praćeno jakim gradom pogodilo je danas popodne delove Hrvatske, a najteže su pogođeni Zagorje i područje Varaždina, prenose hrvatski mediji.

Štete će tek biti procenjene, ali, kako kažu meštani Zagorja, tamo gde je padao grad štete na usevima su totalne, a osim useva stradali su i pojedini prozori, a prvenstveno automobili, javlja Zagorje.com

Nešto posle 17 sati šire varaždinsko područje pogodilo je snažno nevreme praćeno vetrom i gradom. Komadi leda mestimicno su bili veličine oraha, a za kratko vreme prekrili su travnjake i ulice.

Oštećenih automobila bilo je i u delovima Varaždina, a u Vinici, Sračincu, Trnovcu, Bartolovcu i drugim okolnim mestima, grad je izazvao štete na voćnjacima i vinogradima, javljaju Varaždinske vijesti.

Mediji su izvestili i da je u celom Međimurju padao grad veličine oraha.

Kako prenosi Hina, nevreme je izazvalo velike štete na objektima i poljoprivrednim površinama pri čemu je uništena gotovo polovina hrvatske proizvodnja cveća.

Stradalo područje u opštini Veliki Bukovec, gde je padao grad veličine teniskih loptica, obišao je varaždinski župan Anđelko Stričak.
Na području opštine je smešteno 40 posto hrvatske proizvodnje cveća, a nakon nevremena ni jedan plastenik i staklenik nije ostao neoštećen.

U Krapinsko-zagorskoj županiji najgore je prošlo područje Huma na Sutli. Župan Željko Kolar izjavio je Hini da je teško proceniti štetu, ali je sigurno ogromna – pre svega na krovovima, krovnim prozorima, ogromnom broju automobila, dok je šteta na poljoprivrednim zasadima koje je grad zahvatio uz Sutlu, uz granicu sa Slovenijom totalna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.