U trendu

Prebukirani: Prvi u Evropi u ovom gradu otvorili salon – ČEŠKAONICU

Na zagrebačkom Dubecu osvanuli su oglasi za neobično mesto – salon ‘Češkaonicu’ koji se kako samo ime kaže, bavi češkanjem. Ako nikad niste čuli za nešto slično niste jedini jer ovakav salon nije novost samo u Zagrebu i u Hrvatskoj već je, kako je potvrdila vlasnica Ana Paradi, prvi takav salon u Europi, prenose zagrebački mediji.

– Sigurno je prvi jer sam čak razmišljala o tome da patentiram ideju, ali me ‘preduhitrio’ jedan salon na Tajlandu – ispričala je Ana, koja se, kaže, toliko voli češkati da nije verovala da nema još njoj sličnih, od kojih bi salon mogao da živi. A s obzirom na broj poziva  koje je dobila i pre samog otvorenja salona, pokazalo se da je bila u pravu.

– Telefon mi stalno zvoni, iako još nisam napravila skoro ništa da reklamiram salon, a klijentela je najrazličitija. Ima nešto više žena, ali ima i muškaraca, i mlađih i starijih – priča vlasnica i dodaje kako je imala i jednu manju nedoumicu kad je išla da registruje novi salon, jer ne postoji delatnost ‘češkanja’ pod kojom bi ga mogla tačno upisati. Onda je na predlog referenta salon upisala kao ‘uslužnu delatnost, salon za masažu’.

Na ideju je došla razmišljajući kako na svetu danas već postoje i roboti koji obavljaju neke kućne poslove, a još ne postoji niko za ovu jednostavnu uslugu.

Cena tretmana je 10 evra (80 kuna) za pola sata ili 15-tak evra (100 kuna) za sat vremena. Salon je već počeo sa radom, a u naredna su dva dana svi termini popunjeni pa će zainteresirani na prvi slobodan termin morati da čekaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.