najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Nirvana: Lutrija Srbije bespravno koristi naš softver

Državna lutrija Srbije koristi softver kompanije “Nirvana” iz Zagreba koja je najavila da će podneti tužbu protiv srpske lutrije jer, navodno već četiri godine ne plaća licencu.

Vlasnik “Nirvane” Arsen Dobrota izjavio je za Večernji list da je ta kompanija pre 10 godina Lutriji Srbije isporučila pomenuti softver koji su 2000. isporucili i Hrvatskoj lutriji.

“Kad je Vladimir Đukanović došao u Lutriju Srbije, prestali su da nam plaćaju licencu, a softver već četiri godine i dalje bespravno koriste”, rekao je Dobrota i naveo da je bilo pokušaja da se to pitanje najpre reši mirnim putem.

“Pokušali smo spor rešiti mirnim putem, ali sad pripremamo tužbu. Lutrija Srbije koristi naš softver, no televizijsko izvlačenje prati drugi softver koji s Nirvanom nema veze”, rekao je Dobrota.

On tvrdi da njihov softver nije odgovoran za greške u spornom izvlačenju 59. kola “loto” brojeva srpske lutrije.

“Mislim da se nije moglo manipulirati izvlačenjem, već se radilo o grešci operatera, odnosno loše je napravljen softver za praćenje TV izvlačenja”, napomenuo je Dobrota.

Bivši predsednik skupštine Državne lutrije Srbije Vladimir Đukanović je krivicu za greške pri izvlačenju loto brojeva prebacio na softver “Nirvane”.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike