U trendu

NN: Na crvenoj poternici Interpola 15 državljana BiH

SARAJEVO – Na crvenoj poternici Interpola je 15 državljana BiH, među njima i nekoliko zvučnih imena poput onih koja se dovode u vezu sa ratovanjem na Bliskom istoku.

Prema pisanju banjalučkih Nezavisnih novina, Interpol je na ovu listu stavio Fikreta Zukića (61) koji je, prema dostupnim informacijama, živio u vehabijskom gnezdu u Gornjoj Maoči, a potom otišao u Siriju.

Hapšen je u akciji „Damask“ 2014. godine, ali je pušten na slobodu i u Siriji je od 2016. Zbog organizovanja terorističke grupe ali i pridruživanja stranim paravojnim formacijama na spisku je i Alija Keserović (26) iz mesta Trnovi kod Velike Kladuše.

Crvena poternica Interpola raspisana je i za Edinom Muftićem (46) iz Gradačca koji se tereti za regrutovanje za terorističke aktivnosti, odnosno za finansiranje terorizma i organizovanje terorističke grupe.

Na poternici su, između ostalih, i Sulejman Mešanović (33) iz Gradačca, Edin Pečenković (58) iz Bihaća, kao i Muradif Hamzabegović čija je supruga Sena uhapšena nedavno na tuzlanskom aerodromu zbog sumnje da je finansirala terorističke aktivnosti.

Nezavisne navode da im je potvrđeno da Senu Hamzabegović terete, odnosno da postoje dokazi da je boravila na prostoru Sirije, kao i da je nekoliko puta suprugu, visokopozicioniranom pripadniku Islamske države, prosleđivala novac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.