U trendu

Nove žrtve gripa u RS, od 21. januara umrlo 37 osoba

BANJALUKA – U Republici Srpskoj još četiri osobe umrle su od posledica gripa, pa se ukupan broj žrtava od 21. januara popeo na 37.

Nove slučajeve prijavile su banjalučke klinike, te bolnice u Bijeljini, Zvorniku i Bosanskoj Gradišci, a reč je o osobama srednjeg i starijeg životnog doba, sa zdravstvenim problemima i koje nisu bile vakcinisane.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS podsećaju još jednom građane da je neophodno primenjivati mere lične, a posebno respiratorne higijene kao i higijene prostora u kojem žive i rade, te da prilikom kućnih i poseta u bolnicama poštuju preporuke nadležnih ustanova.

Zbog povećanog broja obolelih od respiratornih infekcija zabranjene su posete u tri klinike Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC) u Banjaluci, u kojima se zbrinjavaju najosetljivije kategorije, trudnice, porodilje i deca.

Do zabrane je došlo nakon konsultacija menadžmenta tog medicinskog centra i načelnika klinika u kojima su zabranjene posete – Klinike za ginekologiju i akušerstvo, Klinike za dečije bolesti i Tima za intrahospitalne infekcije UKC RS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.