U trendu

Novinara televizije BN Vladimira Kovačevića pretukli napadači sa fantomkama

Novinar bijeljinske televizije Be-En (BN) Vladimir Kovačević brutalno je večeras pretučen u Banjaluci ispred grade u kojoj stanuje, a nepoznati napadači naneli su mu teške povrede u predelu glave.

„Na dve strane mi je glava razbijena, uvo mi je skroz poderano, razvaljene su mi usne“, rekao je Kovačević koji je smešten na odeljenje hirurgije.

On je kazao da su ga dvojica napadača sa fantomkama na glavama čekala na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje.

„Jasno je da su znali gde stanujem. Prošao sam pored njih, oni su rasklopili šipke i počeli besomučno i brutalno da me udaraju. Branio sam se koliko sam mogao, a onda sam počeo da vičem i pozvao pomoć. Tek tada su me pustili“, naveo je Kovačević.

On je dodao da su napadači potom ušli u automobil i odvezli se.

Kovačević je večeras na banjalučkom Trgu Krajine pratio skup „Pravda za Davida“ sa kojeg svako veče ima direktno uključenje u Dnevnik televizije BN.

On smatra da je to razlog zbog kojeg je pretučen.

Mladić David Dragičević (21) nestao je u noći 18. marta, a njegovo telo pronadjeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrdjave Kastel. Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga ubili pripadnici policije Republike Srpske.

Mirni skupovi gradjana „Pravda za Davida“, na kojima se traži otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića, održavaju se u Banjaluci svake večeri od 26. marta.

Uredjivački kolegijum televizije BN najoštrije je osudio napad na Kovačevića i zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova RS da što pre nadje počinice.

Kolegijum je naveo da se u odredjenim političkim krugovima već duže vreme vodi hajka protiv novinara te televizije.

„Zbog toga upozoravamo MUP RS da što pre obezbedi slobodu rada i kretanja, kako našim, tako i ostalim novinarima. U protivnom ćemo biti primorani da sami preduzmemo korake na zaštiti naših ljudi“, saopštio je uredjivački kolegijum televizije BN.

Policija je potvrdila da joj je prijavljen napad na Kovačevića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.