U trendu

Novosti: Podrška SUBNOR-a obnovi CPC

PODGORICA – Udruženje boraca Narodnooslobodilačkog rata Crne Gore dalo je podršku vlastima u toj zemlji za obnovu Crnogortske pravoslavne crkve, pišu Novosti u sutrašnjem štampanom izdanju.

Članovi SUBNOR, naime, zatražili su od vlade Crne Gore da se zakonom uredi pitanje slobode veroispovesti ili uverenja i pravni položaj verskih zajednica, a od državnih organa zahtevaju da istraju u rešavanju svih pitanja, od slobode veroispovesti do vlasništva nad verskim objektima i posebno na obnovi autokefalnosti CPC.

Iz SUBNOR-a poručuju da traže „ono što su gradili njihovi preci“, da se uklone nelegalno podignuti verski objekti i da se zaustavi dalja izgradnja i „novokomponovano skrnavljenje svetinja“.

Marko Kovačević iz Nove srpske demokratije za Novosti kaže da to nije prvi put da SUBNOR šalje poruke protiv srpskog naroda, dok predsednik Udruženja boraca ratova 1990. Crne Gore Radan NIkolić tvrdi da članovi Udruženja boraca NOR-a nisu ni učestvovali u Drugom svetskom ratu, jer su, kako navodi, rođeni ili poslednjih godina rata ili posle njega.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.