U trendu

NS: Ostavke anesteziologa, odgovornost Sebije Izetbegović

SARAJEVO – Vest da je 13 anesteziologa iz Kiničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) u jednom danu dalo otkaz potresla je političku scenu u sarajeskom kantonu, ali i šire u Federaciji BiH, a najodgoornijom za novonastalu situaciju deo stranaka smatra Sebiju Izetbegović, direktorku tog medicinskog centra.

Iz Naše stranke su saopštili da je otkaz 13 anesteziologa „čin profesionalne odgovornosti i građanske hrabrosti“, čin buđenja društvene svesti da KCUS s trenutnom upravom više nije institucija na koju se može raačunati.

„Za takvo stanje najodgovornijom smatramo direktorku Sebiju Izetbegović“, poručili su i podsetili da je pre više od mesec dana 17 anesteziologa napisalo pismo u kojem su otkrili da su respiratori čiji je dobavljač bila firma Srebrena malina neispravni.

Smatraju da s tim u vezi Sebija Izetbegović dezavuisala javnost tvrdeći da je to pismo stvar interne komunikacije na KCUS-u u cilju skretanja pažnje na probleme s kojim se susreću i njihovog rešavanja.

Javnost je tako, kažu, umirena s verom da će se ti problemi i rešiti, ali nisu i sada anesteziolozi masovno napuštaju KCUS, saopšteno je iz Naše stranke, preneo je sarajevski portal Klix.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar