U trendu

O zapleni oružja MUP RS sarađuje s nemačkim kolegama

BANJALUKA – Policija Republike Srpske radi sa nemačkom policijom na rešavanju slučaja nedavno pronađene velike količine oružja i municije u Janji kod Bijeljine.

Istraga u ovom slučaju je u toku, rekli su Srni u MUP-u Republike Srpske.

Policija je 3. marta saopštila da je pretresom vikendice i drugih prostorija koje koristi muškarac N.M, rođen u Hanoveru u Nemačkoj 1975. godine, pronašla veću količinu vojnog naoružanja, municije i opreme, koja je bila skrivena u lažnim zidovima objekta.

U Policijskoj upravi Bijeljina Srni je ranije rečeno da je reč o do sada najvećoj plenidbi oružja i da je pronađeno automatsko i poluatomatsko naoružanje, takozvane duge cevi, rezervni delovi tog naoružanja i veće količine municije i vojne opreme čije nabavljanje i držanje nije dozvoljeno građanima.

Naoružanje je pronađeno u skrivenim otvorima u zidovima koji su pregrađeni rigips pločama u prizemlju, na spratu i krovu vikendice na obali reke Drine, u Janji.

U kupatilu na spratu objekta, u improvizovanom zidu, pronađena su 22 vojna sanduka sa 26.000 metaka za automatsku pušku kalibra 7,62 milimetra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.