U trendu

Odlična vest za turiste: Ležaljke u Crnoj Gori besplatne – evo kada i gde

Crna Gora je ove godine donela novo pravilo o korišćenju plaža koje će obradovati sve goste – posle 17 časova korišćenje ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, sem hotelskih, biće potpuno besplatno.

To je u Budvi rekao direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i dodao da nije bilo „pristojno naplaćivati punu cenu korišćenja plažnog mobilijara svakome ko dođe po podne“.

– Zato smo ove godine uveli da posle 17 časova na javnim i drugim plaža, sem hotelskih, zakupci nemaju pravo naplate plažnog mobilijara – rekao je Jelušić, a prenose „Novosti“.

Naime, sem te novine, prema novom Pravilniku o uređenju kupališta i plaža, a koje je usvojeno pre dva meseca, od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna tabla o radnom vremu plaže, koja je cena ležaljke i suncobrana, kvalitetu vode koji će se meriti na svakih sedam do 10 dana i tip plaže (pet frendli, nudistička, javna ili hotelska plaža).

Još jedna novina na crnogorskom primorju je da će, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti i 12 tematskih plaža, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje „parče obale“ gde će moći da se opuste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.