U trendu

OeAMTC: Pazite se „kriminalnih“ šlep službi u Hrvatskoj

BEČ – Austrijski automot klub OeAMTC upozorava vozače iz Austrije na „kriminalne“ šlep sluzbe u Hrvatskoj.

Na primeru jednog svog člana, Ditera S. iz Donje Austrije, OeAMTC pokazao je kako može biti skupo angažovanje šlep službi u Hrvatskoj.

Prilikom povratka u Austriju, na autoputu kroz Hrvatsku, Diteru je automobil stao.

„Sasvim slučajno“ je iza porodičnog automobila vozio kamion jedne hrvatske šlep službe, koji je odmah ponudio svoje usluge.

Umesto da odveze kola do najbližeg servisa, šlep kola su odvezla automobil austrijske porodice do servisa udaljenog oko 100 kilometara.

Za tu uslugu od Ditera zatraženo je da plati oko 750 evra, i još mu je rečeno da nije problem da svom auto-klubu prikaže i veću svotu, jer navodno preuzimaju račun u potpunosti.

„Takvo kriminalno delovanje posebno se događa na turističkim rutama, na primer putevima u Hrvatskoj između Zadra i Graca, ili Zadra i Filaha“, upozorava pravnica OeAMTC Venera Pronebner.

Ona je ukazala da su slični slučajevi prijavljeni iz Srbije i Slovenije.

„Delovanje daje povod za sumnju da sumnjive firme šalju svoj šlep kola da se voze duž puta, kako bi čim zateknu vozilo u kviru ponudili svoju pomoć“, dodala je ona.

Pronebner ističe da je ispravan korak da vozač u slučaju problema sa vozilom najpre informiše svoj automoto klub, koji potom može da pruži optimalnu podršku.

Naime, automoto klub organizuje prevoz vozila preko ozbiljnih partnera u inostranstvu, i samo tako je moguće preuzimanje troškova.

Savetuje se vozačima da ne veruju šlep službi koja se našla na putu kada tvrde da OeAMTC preuzima sve troškove.

Takođe se savetuje da se pred „šlepovanje“ dogovore troškovi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.