Olujno nevreme napravilo haos u Hrvatskoj (video)

Olujno nevreme zahvatilo je danas Hrvatsku – najpre Istru, gde je snažan vetar, praćen pijavicama, rušio stabla u Umagu, dok je u Karlovcu i Dugoj Resi padao grad veličine oraha.

U snažnom pljusku, prećenom gradom, vetrom i grmljavinom, oštećeno je mnogo kuća, automobila i useva, a sa zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi vetar je skinuo limeni krov.

U karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj brigadi rekli su za Hinu da je na terenu desetak ekipa profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca kako bi se što pre kuće zaštitile najlonom da bi se izbegla naknadna šteta.

Hrvatski portal Index navodi da je grad u pojedinim mestima bio veličine jajeta i oraha, posebno u Dugoj Resi.

Nevrijeme u Umagu

Najžešći video iz Umaga do sada, ovako je bilo u CENTRU OLUJE…Kao da je prošao uragan, brzina vjetra vjerojatno je bila oko 150 km/h. Video: Eni Gere

Gepostet von IstraMet am Montag, 3. August 2020

Olujno nevreme je najpre zahvatilo zapadnu obalu Istre.

Tokom dana na području Istre bilo je lokalnih pljuskova, a popodne se razvilo snažno nevreme na moru, koji je zahvatilo Italiju i šire riječko područje.

Nevrijeme u Poreču

U Poreču je stablo palo točno na autobusnu stanicu i smrskalo ju. Dobro da se netko nije sklonio od nevremena…Video: Ivana Tubaković Laković

Gepostet von IstraMet am Montag, 3. August 2020

U Novigradu i Taru od siline nevremena srušena su brojna stabla i saobraćajni znakovi, a u Umagu je duvao vetar brzine od oko 150 kilometara na čas.

Olujno nevreme u Umagu, praćeno pijavicama, takođe je čupalo stabla.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je danas narandžasti nivo upozorenja za riječku regiju i Istru.

DHMZ je građane upozorio na nevreme praćeno grmljavinom, koje može da prouzrukuje veliku štetu i pozvao ih da se zaštite od munja.

„Moguća su oštećenja na imovini i na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vetra i grad. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom i u saobraćaju“, saopštili su iz DHMZ-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.