U trendu

Opozicija i pozicija kritikuju vladu zbog zaduživanja

PODGORICA – Opozicione parlamentarne stranke DPS i LP, ali i Ujedinjena CG i Pokret za promjene, koje su deo parlamentarne većine, kritikovale su danas zaduživanje države za 750 miliona evra.

Zamenik predsednik DPS i bivši premijer Duško Marković saopštio je da bi vlada DPS bila satanizovana da je uradila isto na štetu države.

Marković je posebno kritikovao to što su predstavnici nove vlasti to radili u izbornoj kampanji, mesecima nakon parlamentarnih izbora i prilikom izbora nove vlade.

„Ocene su bile teške, naravno i netačne – da je Crna Gora spržena zemlja i zemlja uništene ekonomije“, rekao je Marković.

Dodao je i da je javnost za zaduživanje od gotovo milijardu evra saznala putem Tvitera.

U Liberalnoj partiji kažu da je ekspertska vlada za manje od 72 sata „od svog grotesknog dolaska na posao sa 12 taksija uradila ono što niko ne bi mogao pomisliti, zadužila državu za ravno 750 miliona evra“.

LP smatra da je taj potez vlade za rubriku „verovali ili ne“,

„Srušila je mit, ovoga puta ne Kosovski sa ili bez zvezdice na kraju, nego onaj koji je tako prozaično gradio novi predsednik vlade i prvi među jednakima od 12 jahača apokalipse“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je nova vlada Crnu Goru i njenih 650 hiljada stanovnika zadužila za ravno 750 miliona evra.

Ujedinjena Crna Gora je od ministra finansija zatražila da hitno objasni jučerašnju izjavu na Tviteru „da je obezbeđena ekonomska budućnost Crne Gore novim zaduženjem od 750 miliona evra“, kako se ne bi stekao utisak da nova većina, kojoj pripada i UCG, nastavlja nova zaduženja građana po staroj i užasnoj matrici DPS.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević zatražio je ranije hitno sazivanje sednice parlamenta zbog novog zaduživanja države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar