U trendu

Optužnica protiv Đeljošaja za pozivanje na otpor

PODGORICA – Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnelo je Osnovnom sudu optužni predlog protiv predsednika opštine Tuzi Nika Đeljošaja za krivično delo pozivanje na otpor.

Optužni redlog podnet je i protiv vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije opštine Tuzi Redžepa Čunmuljaja i komunalanog policajca E.M, za krivično delo pozivanje na otpor putem pomaganja.

Oni su odbili naredbu Ministarstva zdravlja o zatvaranju kafića i ugostiteljskih objekata u toj opštini.

„Đeljošaju se stavlja na teret da je druge pozivao na otpor i neposlušnost prema zakonitoj odluci državnog organa i prema službenom licu u vršenju službene radnje, usled čega je došlo do nesprovođenja zakonite odluke državnog organa…“, navodi se, između ostalog u optužnom preedlogu, preneo je portal RTCG.

Kako se navodi, Redžep Čunmuljaj i E.M. se terete da su pomogli Đeljošaju, jer su, preko obe saobraćajne trake puta Podgorica – Tuzi, parkirali službena vozila Komunalne policije, blokirali saobraćaj i tako znatno otežali sprovođenje službenih radnji službenicima Uprave policije – Centar bezbednosti Podgorica, koji su kontrolisali poštovanje naredbi nadležnih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar