U trendu

Osmani: Beograd da se ne nagradi, već da se pokaje

TIRANA – V.d. predsednika privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je danas da Beograd ne bi smeo da bude nagrađen teritorijom niti nekim drugim ustupcima u rešenju kosovskog pitanja, zbog, kako kaže, politike prema KiM, već da bi Srbija trebalo da se pokaje, da traži oproštaj i da bude osuđena.

Osmani je pozvala sve Albance u regionu da se ujedine glasove u „traženje pravde“ i pozvala albanski parlament da usvoji rezoluciju u kojoj osuđuje Srbiju za genocid.ž „Jedino kada ujedinimo glasove oni mogu da se čuju i van Albanije i Kosova“, rekla je Osmani obraćajući se poslanicima u albanskom parlamentu.

Osmani je koja je u dvodnevnoj poseti Tirani ponovila je da je prištinska strana odlučna da vodi dijalog sa Beogradom samo radi međusobnog priznavanja, uz , kako je rekla, poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, prenosi Koha.

„Moramo ujediniti glasove i napore u potrazi za pravdom. Svaki predstavnik Albanaca na Kosovu, Albaniji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, a sada i odzvanjajući glas Šaipa Kamberija u skupštini Srbije treba da traži pravdu za žrtve koje je prouzrokovala Srbija. Imamo nacionalnu, a pre svega moralnu dužnost jer dok tražimo otvaranje poglavlja za ceo region, moramo da razumemo i naučimo nešto o poglavlju iza nas“, poručila je Osmani.

Albanija nije samo dom naše braće i sestara već i zajednički san. To je naše ognjjište, dom albanskih srca, rekla je Osmani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar