U trendu

Oštetili Bobar banku za oko pet miliona evra

Četiri odgovorne osobe u Bobar banci, protiv kojih je MUP Republike Srpske podneo izveštaj Tužilaštvu BiH, oštetile su to akcionarsko društvo za deset miliona maraka (oko pet miliona evra), prenele su danas banjalučke Nezavisne novine.
Kako se navodi, to su Dragan Radumilo, koji je bio direktor u periodu od 2005. do 2010. godine, Petar Cacanović, koji je ovu funkciju vršio od 2010. do 2014. godine kao i Mileva Janković i Radmila Telebak.

Pripadnici Jedinice za privredni kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podneli su 28. jula izveštaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su te osobe počinile krivična dela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Dodaje se da su Radumilo i Cacanović pribavili protivpravnu imovinsku korist za lice čiji su inicijali B.G. i za isti iznos oštetili akcionarsko društvo.

Oni su preuzimali zaduženja i evidentirana gotovinska sredstva od Jankovićeve i Telebakove, kojima su davali usmene naloge da gotovinska sredstva predaju osobama koje oni odrede, što su one činile, bez evidentiranja isplata u poslovnim knjigama.

Jankovićeva i Telebakova su po prethodnom dogovoru sa Cacanovićem i Radimilom sačinjavale fiktivne naloge za isplatu, kojim su zaduživale niže organizacione delove akcionarskog društva s namerom da se prikrije manjak gotovinskih novčanih sredstava, navodi list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.