Otvoren račun SPC za pomoć gradjanima Siska i Petrinje

Mitropolija zagrebačko-ljubljanska Srpske pravoslavne crkve pozvala je sve da pomognu stradalima u zemljotresima koji su pogodili Hrvatsku, a pomoć je potrebna i za obnovu teško oštećenih crkava i parohijskih domova u Sisku i Petrinji.

Kako je saopšteno, ima velikih oštećenja na hramu Svete Petke i parohijskom domu u Sisku, kao i na hramu Svetog Spiridona i parohijskom domu u Petrinji, koje su sveštenici SPC svojim porodicama bili primorani da napuste.

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije rekao je da će ta mitropolija kao i druge hrišćanske zajednice pomoći porodicama stradalih „ostajući kao i uvek uz svoj narod“.

„Duboko saosećajući sa rodbinom žrtava i moleći se da im Gospod podari Carstvo Nebesko, u kojem večno traje radost gledanja lica Njegovog, takodje se molimo za što brži povratak pogodjenog stanovništva u svoje domove“, poručio je mitropolit Porfirije u saopštenju.

Donacije mogu biti uplaćene na račun: Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, Eparhija zagrebačko-ljubljanska, Sberbank d.d. Varšavska 9, 10000 Zagreb, Hrvatska, SWIFT/BIC: VBCRHR22, HR09 2503 0071 5100 0060 0, sa naznakom: „Pomoć stradalima u potresu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.