U trendu

Pavićević:Takmičenje pobednika lanjskih izbora, DPS gubitnik

PODGORICA – Sutrašnji lokalni izbori u Herceg Novom po oceni direktora Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimira Pavićevića definitivno će potvrditi da je Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića,gubitnička opcija i da će pobednici parlamentarnih izbora od 30. avgusta sada ući u međusobno takmičenje za vlast
Kada je reč o trenutnoj DPS Mila Đukanovića, Pavićević za Tanjug kaže da je ova partija osuđena ne neuspeh i na opozicioni status.

“ Među pet ostalih lista, koje sutra izlaze na izbore, nema nijedne koja bi nakon izbora htela da radi nešto sa DPS-om“, izričit je sagovornik Tanjuga.

Pavićević ne ostavlja nimalo prostora za mogućnost da DPS bilo kakvim matematičkim kombinacijama osvoji vlast u Herceg Novom.

“ Ne postoji ni teoretska šansa za tako nešto. Oni su i ranije u ovom gradu imali teškoće da naprave neki rezultat a sada je to jedna usamljena lista, jedna vrsta ružnog pačeta crnogorske politike, koja naspram sebe ima pet drugih lista“, kaže Pavićević.
Navodi da će biti zanimljivo i neizvesno takmičenje stranaka koje su pobedile prošle godine na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i da se izbori u Herceg Novom najviše gledaju kroz to kako će se sada postaviti odnosi tih stranaka.

Komentarišući izbor Nemanje Vukovića, za novog predsednika Skupštine opštine Nikšić, Pavićević kaže da je u ovom gradu na delu logika koja podrazumeva da predstavnik izborne liste koja je na izborima u Nikšiću bila najjača a to je koalicija Za budućnost Nikšića.

“ Izbor gospodina Nemanje Vukovića za predsednika Skupštine opštine potvrđuje da ćemo u Nikšiću imati poštovanje one prakse i običaja primerenih normalnom političkom društvu, da predstavljanje političkog u institucijama odgovara rezultatima na izborima“, kaže Pavićević.

Dodaje da to znači da koalicija Za budućnost Nikšića treba da računa na mesto predsednika opštine, a koalicija Mir je naša nacija da ima mesto predsednika skupštine opštine Nikšić, što je i potvrđeno jučerašnjim izborom Nemanje Vukovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.