U trendu

Pendarovski: Razumeo sam poruku građana

SKOPLJE – Kandidat vladajuće koalicije Socijaldemokratskog saveza i DUI za predsednika Severne Makedonije Stevo Pendarovski kaže da je nakon jučerašnjeg glasanja u prvom krugu shvatio poruku građana, te da su takvi rezultati posledica teških političkih odluka tokom poslednje dve godine, prenosi portal a1on.

„Ne mogu da kažem da li neko od koalicionih partnera nije završio svoj deo posla, jer o tome je potrebna dublja analiza ali znate da smo imali teške političke odluke poput Sporazuma sa Grčkom, Sporazuma sa Bugarskom i Zakon o jezicima koji nisu bili popularni kod građana, ali to je bilo neophodno zbog evropskih integracija zemlje“, istakao je Pendarovski.

On je kazao da su „oni razumeli poruku građana, te da je deo njih nezadovoljan zbog ekonomskih problema, lokalnih nerešenih pitanja.

Upitan da li je dogovorena politička podrška sa albanskim opozicionim strankama Pendarovski je rekao da takvo nešto ne postoji i da isključuje trgovinu glasovima.

„Takav sporazum ne postoji, a nadam se da ga neće ni biti. Neka svako glasa po svom ubeđenju, a motiv nek im bude program koji nudim“, rekao je kandidat vladajuće koalicije.

On je ipak ubeđen da će njegov koncept pobediti, bez obzira na ‘prozivke’ opozicije i pozvao je glasače kandidata albanske opozicije Bljerima Reku da podrže njegov evropski koncept, umesto destruktivnog koncepta, kako je rekao, koji nudi kandidat VMRO-DPMNE Gordana Siljanovska-Davkova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.