Pernar, čini se, prelomio i napušta Živi zid

ZAGREB – Poslanik hrvatske opozicione parlamentarne stranke Živi zid, koja je bila u uspunu, Ivan Pernar, nakon dve konferencije za novinare i više objava na fejsbuku praktično potvrdio da ipak napušta stranku.

„Dragi prijatelji, nakon današnjeg javnog obraćanja Sinčića mislim da je moje vreme u Živom zidu završilo. Nadam se da ćete nakon njega otvoriti oči i shvatiti kakav je karakter ljudi koji su me likvidirali iz stranke koju sam osnovao pod optužbom da sam pohlepan za novac, nečastan, osvetoljubiv i onaj koji preti i ucenjuje“, napisao je Pernar u objavi na fejsbuku.

On je naveo da su te optužbe lažne i da nije kriv za ono što mu se prebacuje.

Predsednik Živog zida Ivan Velibor Sinčić objavio je video saopštenje u kojem uverava da su Pernar i Bunjac raskol u toj stranci inicirali zbog novca, moći, koristoljublja i nečašća.

Sinčić je juče saopštio da je poslanik Život zida Branimir Bunjak suspendovan iz stranke zbog toga što se nije držao strategije usvojene pre nedavnih evropskih izbora i sporazuma koji predviđa da niko od poslanika ne bi otišao u Evroski parlament.

„To je bio dogovor, tako je sastavljena lista, tako je vođena kampanja“, rekao je Sinčić novinarima, dodajući da je Bunjac „onemogućio taj posao“ i da sebe „vidi u Evropskom parlamentu“.

Sinčić je rekao da je ideja bila da se rotiraju pet niskoprofilnih članova stranke, ali da su nakon ometanja dogovora odlučili da on ide u EP do sledećih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, što, kako tvrdi, on ne želi.

Pernar je ranije danas na konferenciji za novinare rekao da će i on napustiti Živi zid,, ako Bunjac bue suspendovan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.