U trendu

Pernar i Bunjac napustili Živi zid

ZAGREB – Nakon višednevnih sukoba zbog toga da li će i ko biti poslanik u Evropskom parlamentu, opozicionu stranku Živi zid napustio je danas Ivan Pernar.

On je tu odluku saopštio novinarima pošto nije prihvaćen njegov ultimatum da Vladimira Palfi, supruga predsednika Živog Zida, Ivana Vilibora Sinčića, podnese ostavku na članstvo u Glavnom odboru tog političkog ubjekta.

Ultimatum je istekao u 10 sati, Palfi nije podnela ostavku, pa je Pernar definitivno odlučio i novinarima saopštio da on i ranije susendovani Branimir Bunjac napuštaju stranku.

„Ovo je diktatura. Vladimira Palfi sprovodi diktaturu. Ona je lagala i Sinčiću. On je danas stao uz nju i time je zapečatio ne samo sudbinu Živog zida, već i svoju sudbinu“, kazao je Pernar, prenose hrvatski mediji.

Bunjac se nije pojavio na konferenciji za novinare, iako je bio najavljen.

„Vladimira Palfi je toliko moćna žena da je ona zapravo predsednica Živog zida. Ona se s gubitkom moći ne može pomiriti, zato ne želi da odstupi“, rekao je Pernar i najavio formiranje nove stranke koja će zastupati istu politiku kao ova koju je napustio, a koja, kako kaže, više nema legitimitet.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.