U trendu

Peticija Petrinjskog proleća „Reci mi da ostanem“

PETRINJA – Građani Petrinje okupljeni oko inicijative Petrinjsko proleće okupili su se danas u središtu tog grada u centralnoj Hrvatskoj kako bi izrazili nezadovoljstvo procesom obnove, odnosno brzinom rušenja i građenja na Baniji posle zemljotresa krajem prošle godine, javljaju hrvatski mediji.

Građani iz te inicijative pokrenuli su akciju potpisivanja peticije „Reci mi da ostanem“, kojom ističu probleme s kojima se suočavaju u obnovi potresima porušenog grada koji je do sada napustilo više od 3.000 stanovnika, navodi Hina.

Kako su objasnili, akcijom žele da ukažu na potrebu hitne obnove i revitalizacije petrinjskog područja i da istaknu značaj komunikacije s vlastima tokom procesa obnove.

Na svakom listu papira građani su davali odgovore na po jedno pitanje u vezi sa obnovom, a inicijativa će ih izneti na sastancima sa predstavnicima Nacionalnog štaba civilne zaštite, Grada i Sisačko-moslovačke županije.

„Količina papira će i nedvosmisleno demonstrirati količinu pitanja i nejasnoća s kojima su građani suočeni“, kažu u inicijativi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.